Lease Auto en PGB

lease
Vraag aan D66, GL, de PvdA en de SP (4 augustus 2017, kamerlid Bergkamp, kamerlid Ellemeet, kamerlid Asscher en kamerlid Marijnissen)
Na veel zoeken toch besloten hier de vraag neer te leggen. Wij zijn een gezin bestaande uit, man, vrouw en kind. Ons zoontje is 3 jaar en beperkt en gehandicapt. Hij heeft een zeldzame chromosoom afwijking. Wij zijn veel onderweg naar ziekenhuis (WKZ te utrecht), vanuit onze woonplaats. Verder heeft hij een WLZ indicatie voor onbepaalde tijd. En ben ik (vader) zijn zorgverlener en krijg dus loon uit het PGB budget. Op dit moment rijden wij een oudere auto (1999) die niet langer toereikend is om deze afstanden te rijden en ook vanwege de spullen die wij altijd mee moeten nemen voor onze zoon. Wij dachten we gaan eens kijken voor ene 2e hands auto dmv financial lease (auto is direct van jezelf, bepaalde looptijd met vast bedrag per maand). Om zo toch een goede en vrij nieuwe auto te kunnen rijden en ons zoontje hierin veilig en comfortabel (aangepaste autostoel heeft hij) te kunnen vervoeren. De ideale optie zou dit voor ons zijn.
Echter lopen wij tegen diverse obstakels aan, omdat lease maatschappijen PGB niet als inkomsten zien. Terwijl ik gewoon een contract heb met de functie zorgverlener en ook loon ontvang. Immers ziet de belastingdienst dit wel als inkomen en wordt er door de SVB ook loonheffing ingehouden. Ik heb op internet veel gezocht en zie dat zoveel mensen tegen dezelfde problemen aan lopen. Wat is hier aan te doen? Is er ├╝berhaupt een lease maatschappij die loon uit het PGB wel als inkomsten zien? Nogmaals ik heb een contract, de WLZ voor mijn zoontje is voor onbepaalde tijd. Dus eigenlijk continu doorlopend. En welke opties blijven er nu nog over? Wij moeten naar het ziekenhuis met ons zoontje, dat zal altijd zo doorgaan. Maar gewenst is wel een stabiele wagen. Ons zoontje heeft 24 uurs zorg, wat werken via een werkgever lastig maakt, maar met WLZ / PGB voor ons nu een fijne oplossing is. Alleen merken wij nu dat de maatschappij je toch niet als werkende ziet.

Antwoord van D66 (14/8/17, kamerlid Bergkamp)
Dank voor uw vraag ook aan ons! Helaas is het antwoord nogal complex. Ik heb daarom contact gezocht met de belangenorganisatie voor budgethouders: Per Saldo. Zij proberen het voor mij uit te zoeken. Als ik een antwoord heb, dan laat ik via vraagde2ekamer dit weten.

Geen antwoord van GL (4/11/17, kamerlid Ellemeet)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (4/11/17, kamerlid Asscher)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (4/11/17, kamerlid Marijnissen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *