Gouden Gids en Telecomwet

gouden
foto: Vde2eK

Vraag aan het CDA, D66, GL en de SP (12 december 2011, kamerlid Koppejan, kamerlid Verhoeven, kamerlid Braakhuis en kamerlid Roemer)
Ongeveer alle Nederlandse bedrijven en gezinnen krijgen elk jaar twee gouden gidsen in de brievenbus. Daarvan verdwijnen er een paar miljoen in de vuilnisbak of gaan direct naar het oud papier. Bijna iedereen heeft internet tegenwoordig. Schijnbaar is het verplicht en staat het in de Telecomwet (artikel 9.1 lid C) om alle huishoudens van de gids te voorzien. Dat zijn hele bossen die direct verdwijnen. Dit is zo achterhaald en ouderwets. Wordt het niet eens tijd om die wet van voor de tweede wereldoorlog direct te veranderen en hiermee te stoppen? Moet je ook nog blijkbaar je adres opgeven om de gids niet meer te ontvangen. Sinds wanneer heb ik ongevraagd een abonnement op de gouden gids? Ik wil geen reclame in de brievenbus, wat een onzin.

Antwoord van GL (20/12, kamerlid Braakhuis)
In uw vraag heeft u het over de Gouden Gidsen die u binnenkrijgt. Ik kan me goed voorstellen dat dit u stoort: het is aardig wat zinloos papier wat bij veel mensen rechtstreeks in de vuilnisbak verdwijnt. Wij vinden ook zeker dat dit gemoderniseerd moet worden. Hierbij kunnen we in eerste instantie denken aan een soort bel-me-niet register, maar dan voor mensen die geen telefoongids willen ontvangen. Op termijn moeten we ook zeker nadenken over hoeveel bestaansrecht de Gouden Gids nog heeft in zijn papieren vorm, als iedereen dezelfde informatie ook online kan krijgen.

Antwoord van het CDA (1/2, kamerlid Koppejan)
Het is inderdaad via wet verplicht en belangrijk dat informatie algemeen bekend is. Echter we zijn het eens dat dit tot onnodige verspilling kan leiden. Daarom zullen we kijken of we dit punt mee kunnen nemen in de voorbereiding op het eerstvolgende overleg, op dit onderwerp, met de minister.

Geen antwoord van D66 (12/3, kamerlid Verhoeven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (12/3, kamerlid Roemer)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Geachte Hr. Braakhuis, gaat u er nu iets aan doen dan? Dat u dezelfde mening deelt is prima, maar tussen reageren en op termijn er over nadenken en er daadwerkelijk iets aan doen, daar kan nog wel een paar jaar tussen zitten toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *