9 reacties

 1. Wilma Bax
  ·

  Ik ben het er helemaal mee eens. Ik ben nu 62 jaar, 3 jaar WW-uitkering genoten met minimaal 4 sollicitaties per maand. Nooit een uitnodiging ontvangen. Nu heb ik een IOAW uitkering aangevraagd, maar door die geweldige participatie wet, mag ik nu 16 uur per week gaan timmeren en stickers plakken. Laat ons toch met rust, ik heb gewerkt vanaf mijn 16 jaar. Ik heb er dus 46 jaar opzitten. Is dit nog niet genoeg.

  Beantwoorden
  1. richard visser
   ·

   In diverse landen in Europa gaat na 40 jaar het ouderdomspensioen ongeacht de leeftijd in.

   Beantwoorden
   1. Emma
    ·

    Dat is fijn, (ouderdomspensioen na 40 jaar werken), voor mensen die vroeg zijn begonnen met werken in een vaste baan en daar in zijn gebleven. Die kunnen mogelijk met een jaar of 56 er uit. Het is niet zo fijn voor de mensen die een tijd werkloos / ziek / in het buitenland / studerend / thuis bij de kinderen enz. zijn geweest. Moeten die dan tot hun 90e blijven solliciteren, of tot ze er dood bij neervallen?

 2. Herman
  ·

  Beste kamerleden,
  De wereld is aan het veranderen, en wel in een snel tempo. Ook hier in Nederland is deze verandering goed te merken. Op sociaal, maar zeker ook op economisch gebied. Nu de crisis zo goed als voorbij is, en de markt weer aantrekt, zou je toch verwachten dat er voor iedereen genoeg werk zou zijn. Helaas geld dat niet voor de oudere generatie, en zeker niet voor de 60 plussers. Arbeid moet goedkoop zijn, anders kunnen bedrijven niet concurreren. Overal worden goedkope werknemers vandaan gehaald, het liefst nog met behoud van uitkering! Schandalig vind ik deze praktijken, waar zelfs de SP nog een hand in heeft. De mechanisatie rukt steeds verder op, in de vorm van robot, machine en computer. De 60 plussers solliciteren zich suf, worden depressief, en gefrustreerd, omdat men niet meer aan het werk komt, maar wel moet solliciteren! Waarom is de sollicitatieplicht nog niet afgeschaft, voor deze groep mensen? Is het echt nodig om deze groep nog steeds onnodig onder druk te zetten, terwijl het al vele malen bewezen is dat deze groep nooit meer aan het werk komt!

  Beantwoorden
  1. Rob
   ·

   Heeft niets te maken met de wereld veranderd, de regering heeft besloten doorbrengen wet verbetering poortwachter flink aan te scherpen om ouderen geen baan meer te gunnen. En daar doet onze sociale vriend Ascher nog een beetje extra negatieve kracht in met de wet wwz. Dit jaar is de wet verbetering poortwachter 2 x aangescherpt zodat het mkb het nu echt niet meer durft. De genoemde subsidie geld alleen als je aan een waslijst van regelen en wetten kan voldoen….veel werkgevers vinden dat erg moeilijk werkbaar en dat is logisch. Word wakker!! Tel daarbij op de honderduizenden oost EU arbeiders die goedkoop hier komen werken, maar geen cent uitgeven….ook goed voor ons zeker?

   Beantwoorden
  2. Rob
   ·

   De SP is tegen goedkope arbeid uit oost EU landen, en tegen gratis vrijwilligers werk. Lees het programma maar erop na.

   Beantwoorden
 3. MINIMABANK
  ·

  Volstrekt mee eens. Hiermee is het enorme arbeidersoverschot drastisch verminderd en neemt de kans op een serieuze niet gesubsidieerde baan voor jongere werkwillige toe zonder de dooddoener er dat meer mensen die baan willen dus aanvaard onze voorwaarden maar.
  Daarnaast kun je mensen met een WAO uitkering zien als mensen die soms al vele jaren een basisinkomen krijgen en velen ouder zijn dan 60 en zal uit onderzoek blijken dat 98% echt niet achter de geraniums bleven zitten. Hiermee kan worden aangetoond dat een basis inkomen vanaf 50 jaar zinnig is waardoor het overschot aan arbeiders verminderd en zonder ernstige verdringing het geheel op de arbeidsmarkt wordt herverdeeld.
  Zie het als prepensioen pre-aow. Waarbij bijverdiensten op welke reguliere manier dan ook is toegestaan maar het niet opgeven van die inkomsten wordt bestraft met de huidige bijstanduitkering (tot 50 jaar) waar iedereen van griezeld. Hiermee voorkom je verdringing en nemen de zorgkosten met minimaal 3% af bij gebrek aan geldstress.

  Beantwoorden
 4. richard visser
  ·

  Sollicitatie plicht na 60 jaar is sadisme. Helaas ook SP is werkgeil.

  Beantwoorden
 5. G. Meijer
  ·

  Ik wordt in December 65 en ga met pensioen op 16-12-2018. Ik zit sinds 1-3-2017 in de WW. Ik heb copd en longemfyseem. Waarom moet ik tot aan mijn pensioen blijven solliciteren? Dit is te absurd voor woorden! Ik vind dat ik ontheffing van solliciteren moet krijgen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *