2 reacties

 1. Tomas Wille
  ·

  Ik ben het niet eens met uw antwoord, Dhr Bruins. U kunt makkelijk aangeven dat de regels ook online gelden. Maar worden deze echt nagestreeft? Nee. Kijkt u eens om u heen op deze websites. Werp een blik op de commentaren. Bij publieke pagina’s ziet u al gauw dat hier geen sprake van is. Het gaat hier dan ook niet om kinderen. Het gaat hier om volwassen mensen, zoals u en ik. Daar kan de school niets aan doen en waar het inderdaad aan de ouders ligt, is het voor deze groep te laat. Wat doen we met deze ‘hele grote’ groep?

  Waar zijn de berichten dat mensen worden bekeurd voor hun acties op social media. Wat gebeurt er als er word gediscrimineert? Letterlijk niets, Dhr Bruins. Het is wel verboden, maar er worden geen acties gedaan. En dit is precies mijn punt: Zolang er geen consequenties zijn, gaat men er van uit dat het ongeoorloofd kan. Ik merk dat u de ogen er ook voor sluit?

  Als het gaat om de latere generaties, waar wij juist nu voor moeten zorgen, dan ben ik wel bang ja. Dit kan namelijk alleen nog maar erger worden. Ook kan de opvoeding niets doen tegen een maatschappij die verwacht dat mijn kind overweg moet met de computer. Logisch, gezien meer banen geautomatiseerd zijn en dit in de toekomst alleen maar meer zal zijn. Kinderen waarvan verwacht worden dat ze een laptop bezitten op de middelbare school. Als ouder kan je ze in de gaten houden op het moment dat ze thuis zijn. En je hoopt dat je ze goed opgevoed hebt. Mijn dochter van 2 zit nu niet op social media. En dat gaat hopelijk héél lang duren. Zij speelt lekker buiten, zoals u aangeeft.

  De eerste taak ligt normaal ook bij de ouders. Daar ben ik het dan met u eens. Echter hebben we een ander probleem. Een maatschappelijk probleem. En dat ligt, in mijn ogen, bij de overheid.

  Wij hebben twee taken. De volgende generaties bewust maken op school, opvoeding en maatschappelijk hulp. Dit zal niet te zijner tijd moeten gebeuren, maar zo snel mogelijk. En de volwassenen van nu bestraffen voor acties. Voorkomen dat het gebeurt. Het sloopt de samenleving als dit door blijft gaan. Wilt u inzicht hebben in de proporties? U hoeft enkel Facebook aan te klikken en op de wat grotere pagina’s ( in het Nederlands ) te kijken.

  Beantwoorden
 2. Tomas Wille
  ·

  Ik wil enigzins ook nog een link toevoegen naar een probleem. Dit probleem laat zien dat er degelijk geprobeerd wordt om hier onderzoek naar te doen, echter dat dit stuk loopt dankzij privacy rechten van Facebook. Hierdoor kan er niet in kaart worden gebracht hoe groot de echte problemen zijn, problemen die inmiddels ook bij onderzoekers aan het licht komen. Ik wil u vragen dit even kort door te nemen en te realiseren dat dit inmiddels een erkend probleem is. Ook wordt hier duidelijk gemaakt dat bijvoorbeeld Facebook invloed heeft in de verkiezingen, en hoe dat in uw nadeel werkt. Echter kan en mag dit niet onderzocht worden van Facebook. Lees het hier:

  https://www.theguardian.com/technology/2017/may/22/social-media-election-facebook-filter-bubbles

  Overigens, waarom is de CU de enige die steeds reageert? Waar is de rest?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *