6 reacties

 1. Man
  ·

  Dank jullie wel voor jullie reacties kamerleden. Ik heb bij deze de website: ‘ik wil een signaal geven’, gelijk ingevuld. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Toch zie ik graag een wetswijziging, dat het verboden wordt om een kopie van een paspoort te moeten achter laten. En dan wel een wet waar geen mazen in zitten. Mvg, Johan Man.

  Beantwoorden
 2. mjpwillems
  ·

  Ik weet niet of iemand hier nog iets van leest, maar er is dus nog steeds niets veranderd. Het wordt alleen maar erger. Zodoende was ik ook info aan het zoeken, ivm legitimatie op de bouw, want ik mag me zelfs niet meer legitemeren met mijn rijbewijs op de bouwplaats en kopiëren doen ze bij het leven en ik heb geen poot om op te staan. Daar kunnen jullie toch iets aan doen of hebben jullie het te druk met andere dingen, want dit loopt nu al lang. Vooral als ik zie dat deze kolom al van 2011 is en ik nu reageer eind 2014. Hoop dat het gauw wel eens wat gebeurt, tijd zat en het maakt me niet uit welke partij want jullie roepen van alles.

  Beantwoorden
  1. Joe
   ·

   Ik zie het anno 2016 ook volop gebeuren bij woningcorporaties bij huurders die online een huurcontract tekenen en dan bewijsstukken moeten overleggen. Ook in de analoge dienstverleningen ging het afgelopen decennia niet anders. We hebben zo’n 400 corporaties in NL. Lijkt me makkelijk prijsschieten voor het CBP!?

   Beantwoorden
   1. m. schilstra
    ·

    Ik heb vandaag 13 mei 2016 eenzelfde ervaring bij een woningcorporatie. Ze vroegen om een kopie van mijn paspoort en op mijn opmerking dat dit verboden is door de overheid antwoordde zij: anderen woningcorporaties doen het ook.

 3. Ferry
  ·

  Mijn reactie is: de overheid introduceert het probleem (bsn nummer). Gegevens worden overal op gepubliceerd. Iedereen (woningstichting, verhuurders etc, ) vraagt erom en krijgt het ook het Is verboden maar de overheid doet er niks aan. Je kunt het melden bij het CPB. Een organisatie die dit soort dingen niet aanpakt en ook geen slagkracht heeft. Met andere woorden onze overheid laat ons weer hangen. Anders wordt het als de privacy van een crimineel in gevaar komt. Foto op internet, Facebook oei, dan krijgt hij zelfs straf vermindering.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *