6 reacties


 1. ·

  De situatie omtrent de alleenstaande ouderkop maakt het duidelijk: Wetgeving moet je niet aan rechters overlaten! Ook niet aan een groep van rechters, namelijk de Expertgroep Alimentatienormen.

  Beantwoorden
 2. Northdude
  ·

  (stukje gegoogled) “Het is …mogelijk om in onderling overleg een nieuw bedrag aan kinderalimentatie overeen te komen. Leg in dat geval wel samen in een contract vast wat het nieuwe bedrag aan kinderalimentatie is en vanaf wanneer het nieuwe bedrag geldt. Wanneer jullie beiden het contract ondertekenen, geldt dat als een overeenkomst en is dus rechtsgeldig.”
  Dat wil zeggen dat het mogelijk is buiten de rechter om, maar niet als een van de partijen het er niet mee eens is. Als iemand het er niet mee eens is, blijft de oorspronkelijke afspraak staan, wilt u daar op inbreken dan kan dat via de rechter. TREMA regens zijn trouwens niet verplicht, maar rechters laten zich er wel door leiden, nb je kunt er dus gemotiveerd vanaf wijken. Als je de regels weet, dan spreek je dat toch samen af zonder extra kosten? Mits je nog samen financiële afspraken kunt maken natuurlijk, en als backup blijft de gang naar de rechter altijd open.

  Beantwoorden
 3. Rob van Roij
  ·

  In 2005 is er een alimentatie berekening gemaakt . Na onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er grove fouten zijn gemaakt. Hierdoor betaal ik sinds 2005 ongeveer 100 euro per maand teveel aan kinderalimentatie, waardoor ik al jaren een enorme financiële druk ervaar en ben niet in staat om een nieuwe procedure op te starten. In mijn beleving zijn er ernstige fouten gemaakt. Ik heb geen financiële ruimte meer, heb auto die bijna uit elkaar valt (nodig om mijn zoon te brengen en te halen). Ex heeft nooit co-ouderschap gewild. Ze werkt maar 20 uur in de week maar door kinderalimentatie ad 380,-, de kinderbijslag en belastingvoordelen veel meer te besteden. Het rechtssysteem in Nederland deugt niet. Mijn ex mag ONZE zoon 24 dagen per maand opvoeden. Ik sta MACHTELOOS!!! Daarnaast leeft ze in luxe, terwijl ik mijn zoon MAAR 8 dagen per maand mag zien. Ongelooflijk hoe dat hier in Nederland werkt. Heb me altijd als burger en werknemer netjes gedragen en wat geeft de regering me daarvoor terug?

  HELP!!!! Ook namens mijn zoon DIE HEEL SNEL GROTER WORDT ZONDER VOLDOENDE INBRENG VAN ZIJN VADER…..VOOR HET LEVEN GEVORMD DOOR DINGEN WAAR HIJ NIKS AAN KAN DOEN….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *