IOW en Pensioen

iow
Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (8 maart 2018, kamerlid Peters, kamerlid van Weyenberg, kamerlid van Dijk en kamerlid van der Linde)
Hoe kan het dat bij de IOW het inkomen van de partner buiten beschouwing blijft, terwijl als je gescheiden bent het gedeelte van het pensioen wat volgens de wettelijke regels vereffend is, wel wordt afgetrokken. Het voelt als dubbel straf. Tegen je wil gescheiden en nu ook nog geen recht op het pensioen. Vind het een oneerlijke en onrechtvaardige inhouding. Graag zou ik willen dat het pensioen van een ex-partner net zo goed buiten beschouwing blijft. Ik zie het verschil niet. Ik hoor graag waarom dit is.

Geen antwoord van het CDA (8/6/18, kamerlid Peters)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (8/6/18, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (8/6/18, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (8/6/18, kamerlid van der Linde)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goededag. Ik ben een Nederlandse vrouw van 43 jaar. Ik zit nu ziek thuis omdat ik erdoorheen zit . Sinds sept 2017 overgenomen door ander bedrijf waardoor ik nu s nacchts 00.30 uur moet opstaan, dus de rest van me sociale leven staat op een heel laag pitje eigelijk heb ik die nu niet meer. Mijn werkgever wil niet mee werken aan andere werktijden, dus . Waarom laten jullie mensen vanaf 45 / 50 niet gewoon met pensioen gaan om te gaan genieten ipv elk jaar een jaar erbij voordat ze kunnen stoppen, als ik mag stoppen zou ik 69 ( schandalig ) zijn, dat betekent eigelijk naar huis, en dat was het. Andere landen waarvan ik zeker van 1 weet stoppen ze al als de mensen 40 zijn. Sommige. Landen mogen ze maar 6 uur per dag werken. Alleen in NEDERLAND heb je zo, n system. Ik ben moe en wil gaan genieten . Maar ja ik ben getrouwd en dan zal het inkomen ineens heel weinig worden. Laat de mensen die 45 / 50 gewoon met pensioen gaan en verder genieten , dat hebben ze verdiend. Help de mensen die in NEDERLAND wonen .

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *