4 reacties


 1. ·

  Beste Sjaak,

  Het is uit je vraag op te merken dat je denk ik nooit in kerken of gebedshuizen komt. Als iemand zich beter voelt, als leden van een bepaalde religieuze club zich beter voelt als de rest dan kan je dat niet signaleren.

  Sjaak, wees een voorbeeld voor de rest van de wereld, geef andere mensen een gevoel van waardigheid, betekenis en trots over Wie zij Zijn, maak mensen zich bewust van hun schoonheid en wonder en talenten en je zult jezelf verwerkelijkt hebben.

  ik geloof wel in secularisatie. Secularisatie is te regelen voor onze overheid, superioriteit kan je niet strafbaar maken want dan kan je alles wel strafbaar maken. Wees zelf de bron voor een betere wereld.

  Beantwoorden
  1. Sjaak Bijman
   ·

   Als mijn naam bij een vraag staat dan heeft de vraagsteller in het Vraag-fomulier aangegeven dat zij of hij niet zichtbaar (Naam) wil zijn op de website.

   Beantwoorden
 2. Leen
  ·

  Hoe kan het dat een religieuze minderheid haar mores, gebaseerd op een niet verifieerbaar fundamenteel onbetrouwbaar boek vol regels, bij wetgeving kan opleggen aan niet-religieuzen.

  Beantwoorden
 3. Candice
  ·

  Waarom staan de Bijbel en de Koran wel in de 2e Kamer, maar de Tenach niet? Nederland is al veel langer verbonden met het Joodse geloof dan met het islamitische geloof.
  Note:
  Michel Henry Godefroi (1813 – 1882), was het eerste Joodse 2e Kamerlid tussen 1849 en 1860 en de eerste Joodse Minister (1860 – 1862). En het allereerste islamitische 2e Kamerlid was Roestam Effendi (1905-1979), een praktiserend moslim die in 1933 voor de Communistische Partij Nederland in de 2e Kamer zitting mocht nemen.

  Maar helemaal los daarvan … al sinds 1164 wonen er Joden in Nederland (vanaf eind 16e eeuw in veel grotere getale) en de eerste 50 moslims zien we pas in 1879 in Nederland. Dus zou het dan toch niet meer dan logisch zijn dat de Joodse bevolking krijgt waar het recht op heeft? Minstens hun Bijbel in de 2e Kamer?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *