Engels op School

engels
Vraag aan D66, GL, de PvdA en de SP (21 maart 2018, kamerlid van Meenen, kamerlid Westerveld, kamerlid van den Hul en kamerlid Kwint)
Waarom moet ik op school Brits Engels leren, terwijl er voornamelijk Amerikaans Engels wordt gebruikt? De woorden in het Amerikaans worden meestal fout gerekend. Waarom is ons schoolsysteem nog steeds hetzelfde als 150 jaar geleden?

Antwoord van GL (22/3/18, kamerlid Westerveld)
Wat een goede en actuele vraag. Er is veel discussie over schoolvakken omdat meer mensen vinden dat het vakkenpakket op basis- en middelbare scholen aan vernieuwing toe is. De Tweede Kamer vindt dat vooral mensen die zelf in het onderwijs werken, deze discussie moeten voeren. Zij kunnen het beste goede adviezen hierover geven aan de minister van Onderwijs en de Tweede Kamer.
Daarom is sinds kort een soort werkgroep ingesteld waarin ook leraren zitten. Zij gaan adviseren over een aantal vakken waaronder het vak Engels. Voor meer informatie zou je eens kunnen kijken op hun website: ‘curriculum.nu‘. En ik zou ook zeker je vraag bij hen neerleggen, zodat ze het kunnen meenemen in de discussie.

1 reactie


  1. ·

    Hoi, Heeft iemand wellicht tips over hoe je het kan schoppen tot de Tweede Kamer als student zijnde en wat moet je doen om kandidaat-kamerlid te worden?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *