Bitcoins en Energie Verbruik

bitcoins
Vraag aan 50Plus, het CDA, D66 en de VVD (4 januari 2018, kamerlid Sazias, kamerlid Mulder, kamerlid Jetten en kamerlid Yeşilgöz)
Op tv zag ik iemand die een hal vol met elektriciteit heeft en nog meer hallen wil vol bouwen. De apparaten kunnen de hele dag berekenen hoe je aan bitcoins en andere digitale munten gratis kunt komen. Volgens de eigenaar maakt hij nog meer hallen, want de elektriciteit weegt niet op voor wat je er voor krijgt. Ik probeer mijn leven lang al minder energie te gebruiken en nu zijn er meer mensen die dat doen. Want de aarde wordt veel te snel opgewarmd, daar ben ik mij zeer van bewust en ook ongerust over. Nu ik dit zag, werd ik overrompeld dat dit zomaar kan. En nu zullen er meer mensen e-wallets kopen om dit ook te doen, ondanks een grote elektriciteit rekening. Ze kijken niet verder en voelen geen verantwoordelijkheid om deze aarde door te geven aan onze kinderen. Dit zou toch zomaar niet kunnen en wie betaalt deze bitcoins die door berekening in bezit komen? En wie zorgt er voor energie, maar belangrijker wie warmt de aarde sneller op en wie houdt dit in de gaten? Ik maak mij grote zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *