Beerput Nederland

beerput
Vraag aan D66, GL, de SGP en de VVD (7 december 2017, kamerlid van Eijs, kamerlid Kröger, kamerlid Bisschop en kamerlid Ziengs)
Uit de film ‘Beerput Nederland’ van Wilfried Koomen op 4 december 2017 (2Doc: KRO-NCRV) blijkt dat frauduleuze Nederlandse afvalverwerkers al decennialang vrijwel ongestoord milieuwetten kunnen overtreden. In het verleden is gebleken, dat onze regering vaak gepaaid is met o.a. werkgelegenheid. Het wegkijken en toestaan dat afvallozingen kunnen blijven plaatsvinden en milieuinspecteurs worden tegengewerkt, moet worden gestopt. Het is tijd om de hand in eigen boezem te steken. De beerput moet hoe dan ook open. De afvalverwerkers worden nu door de overheid gevraagd mee te denken en te discussiëren over wet- en regelgeving ten aanzien van afvalverwerking na 1 januari 2018. Afvalverwerkers dienen gecontroleerd te worden door een onafhankelijke instantie. Wie zet de eerste stap? Of is er een opstand van burgers voor nodig? Wie weet een oplossing?

1 reactie


  1. ·

    Ik ben diep geraakt dat dit allemaal mogelijk is in Nederland en dat er niet onmiddelijk actie wordt ondernomen! Het verbaast mij ook zeer dat er na deze documentaire de tv en kranten niet bol staan van verontwaardiging. Ik word er eigenlijk steeds verdrietiger van hoe er om wordt gesprongen met deze prachtige aarde.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *